Izvor slike: Depositphotos
Sastojci:
- 150 g smrznutog voća, malina, kupina, borovnica, jagoda (ili po želji)
- 2 jaja
- 3 dl mlaćenice
- 150 g eritritol, stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
- 250 g grčkog jogurta
- 1 dl limunovog soka
- prstohvat soli
- voće za dekoraciju (po želji)
Priprema
- U posudi izmiješajte jaja, 100 g zaslađivača i sol dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte mlaćenicu i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Postavite posudu u vodu s ledom i ostavite da se ohladi.
- U ohlađenu smjesu dodajte jogurt i stavite u hladnjak na cijeli dan.
- Za to vrijeme u posudi izmiješajte voće, ostatak šećera i limunov sok pa zagrijte na vatri dok ne dođe do vrenja. Zatim smanjite vatru i kuhajte 7-8 minuta dok smjesa ne postane sirup. Ostavite da se ohladi i stavite u hladnjak na cijeli dan.
- Smjesu od mlaćenice i jogurta stavite u aparat za pravljenje sladoleda, dodajte voćni sirup i zamrznite na 6-8 sati.
- Prije serviranja ostavite na sobnoj temperaturi 20-ak minuta, ukrasite s voćem i listovima mente i poslužite.
Bobičasto voće na prirodan način smanjuje kolesterol, snižava razinu šećera u krvi i sadrži protuupalna sredstva. Odlično je za kožu i održavanje dijete jer je bogato vlaknima, vitaminima i antioksidansima.