Ukusni, sočni i hranjivi krumpiri.
Sastojci:
Krumpire probodite s vilicom nekoliko puta. Pecite ih pećnici na 220°C sat vremena.
Dok se krumpiri peku, nasjeckajte povrće. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko 3 minute. Uklonite s vatre, izvadite brokulu i vratite karfiol da se kuha još 5 minuta. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.
Izvadite krumpire i prerežite ih popola. Pomoću žlice ih izdubite i taj dio pomiješajte s povrćem. Krumpire poslažite na lim za pečenje.
Smjesu od krumpira i povrća stavite u blender, dodajte mlijeko i miksajte dok ne postane kompaktna, posolite i popaprite po želji i dodajte češnjak. Krumpire ravnomjerno napunite smjesom, pospite parmezanom i pecite u pećnici dok se sir ne rastopi, 5 do 10 minuta.