Zapečeni punjeni krumpir

Ukusni, sočni i hranjivi krumpiri.

Zapečeni punjeni krumpir

01:30

Sastojci:

Priprema

Krumpire probodite s vilicom nekoliko puta. Pecite ih pećnici na 220°C sat vremena.

Dok se krumpiri peku, nasjeckajte povrće. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko 3 minute. Uklonite s vatre, izvadite brokulu i vratite karfiol da se kuha još 5 minuta. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.

Izvadite krumpire i prerežite ih popola. Pomoću žlice ih izdubite i taj dio pomiješajte s povrćem. Krumpire poslažite na lim za pečenje.

Smjesu od krumpira i povrća stavite u blender, dodajte mlijeko i miksajte dok ne postane kompaktna, posolite i popaprite po želji i dodajte češnjak. Krumpire ravnomjerno napunite smjesom, pospite parmezanom i pecite u pećnici dok se sir ne rastopi, 5 do 10 minuta.

Ostali recepti

Goveđi odresci s mahunama
Omlet sa špinatom i rajčicama
Vinaigrette od limuna i senfa
Pljeskavice od ricotte i graška
Smoothie od acai bobica
Namaz od tune i vlasca
Losos s jagodama i avokadom
Slatki napitak od banane
© 2024 Zdravi recepti