Samo 3 sastojka su potrebna da biste napravili domaće njoke od cvjetače koji savršeno pašu uz bilo koji umak.
Sastojci:
1. Cvjetaču operite, očistite i narežite na cvjetove. Stavite kuhati u kipuću vodu oko 5-8 minuta, odnosno dok ne omekša.
2. Procijedite cvjetaču i stavite ga na papirnati ručnik dok se ne ohladi. Zatim istisnite višak vode iz cvjetače, što je više moguće.
3. Stavite cvjetaču u električnu sjeckalicu, dodajte sol i brašno. Uključite sjeckalicu na laganu brzinu i sjeckajte dok ne dobijete glatku kompaktnu smjesu, nalik klasičnom tijestu. Smjesa bi trebala biti blago ljepljiva, ali ako vam se čini da je previše ljepljiva slobodno dodajte još brašna.
4. Smjesu stavite na pobrašnjenu površinu i razrežite na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u oblik tanje trake i izrežite njoke otprilike jednake veličine.
5. Prije posluživanja njoke lagano zapecite u tavici s malo maslinovog ulja, dok ne poprime zlatno smeđu boju.
6. Poslužite uz omiljeni umak.