Nazad na početnu

Zapečeni njoki sa sirom i špinatom

Kremasti, sočni i začinjeni muškatnim oraščićem.

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500g njoka
  • 250g svježeg špinata
  • 125g nasjeckanog mozzarella sira
  • 8 kriški šunke
  • 2 jaja
  • 250g ricotta sira
  • 150ml mlijeka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat papra
  • 50g parmezana

Priprema

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem.

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite dobro i stavite u vatrostalnu posudu. Skuhajte špinat, ocijedite dobro i rasporedite po njokima. Zatim dodajte mozzarella sir i šunku.

U zdjelu pomiješajte jaja, ricotta sir, mlijeko, muškatni oraščić i papar. Dobro promiješajte, zatim dodajte 25g parmezana. Smjesu prelijte po njokima. Preostali dio parmezana pospite po vrhu.

Pecite u pećnici 20 do 25 minuta, dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite i poslužite odmah.