Zapečeni karfiol

Ukusan i sočan prilog.

Zapečeni karfiol

00:45

Sastojci:

Priprema

Stavite karfiol kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ga 10 do 15 minuta, dok ne postane mekan.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Karfiol ravnomjerno rasporedit na lim. Umutite jaja i kiselo vrhnje, posolite i popaprite po želji. Prelijte jaja preko karfiola, pospite peršinom i pecite oko 20 minuta.

Ostali recepti

Cheesecake s kikiriki maslacem bez pečenja
Tost od cjelovitog zrna bez dodatnog šećera
Sirup od luka i meda za ublažavanje kašlja
Losos u umaku od pistacija
Maline s pudingom od čokolade (dijeta 5 faktora)
Pileća prsa s limunom, limetom i grejpom
Muffini od limuna i borovnica
Tortilja s grožđicama i tunom
© 2024 Zdravi recepti