Zapečene rajčice s parmezanom

Ukusne rajčice kao prilog svakom jelu.

Zapečene rajčice s parmezanom

00:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220° C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite rajčice. U zdjelicu pomiješajte parmezan, origano, sol i papar. Rajčice ravnomjerno napunite smjesom te svaku polovicu prelijte s 1/2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Stavite u pećnicu i pecite dok rajčice ne postanu mekane, oko 15 minuta. Izvadite i poslužite odmah.

Energetska vrijednost:

87

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 87
Ugljikohidrati 5g
Vlakna 2g
Masti 6g
Zasićene masti 2g
Proteini 3g
Kolesterol 4mg
Proteini  3 g
Kalij 300mg
Natrij 373mg

Ostali recepti

Punjene kruške
Juha od kelja i jabuka s orasima
Muffini od banane i zobenih pahuljica
Kajgana sa zobenim pahuljicama
Veganske proljetne rolice
Juha od koprive i mrkve
Juha od avokada i tikvica
Juha s graškom i račićima
© 2024 Zdravi recepti