Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom

Veganski miks bundeve, slanutka, avokada i salate obiluje zdravim ugljikohidratima, vitaminima i proteinima.

Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje.
  3. Operite i ocijedite slanutak.
  4. Bundevu očistite i narežite na komade debele oko 1 centimetar.
  5. Slanutak i bundevu začinite u zdjeli s 2 jušne žlice maslinovog ulja, 1 čajnom žlicom soli, 1 čajnom žlicom papra i chilli praha.
  6. Ravnomjerno rasporedite začinjenu bundevu i slanutak na pleh i pecite oko 30 minuta.
  7. U međuvremenu operite i narežite rotkvice. Isto učinite s rajčicama.
  8. Operite baby špinat.
  9. Avokado narežite na komadiće.
  10. Za dresing pomiješajte jogurt od soje, agavin sirup, senf, vinski ocat i jednu jušnu žlicu maslinovog ulja. Dodajte soli i papra prema potrebi.
  11. Izvadite bundevu i slanutak i pomiješajte sa salatom. Sve začinite pripremljenim dresingom.

Ostali recepti

Juha od graška i špinata
Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom
Džem od krušaka i meda
Debele palačinke
Smoothie od rabarbare i jagoda
Osvježavajući smoothie od manga i mente za skidanje kilograma
Goveđa rolada sa šampinjonima
Brzinske kozice s medom i češnjakom
© 2024 Zdravi recepti