Voćna torta

Slatko osvježenje koje se na propušta!

Voćna torta

01:30

Sastojci:

Biskvit
  • 115g brašna
  • 3 velika jaja
  • 130g šećera
  • 15g glukoznog sirupa
  • 30g maslaca
  • 45 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Krema
  • 600ml slatkog vrhnja
  • 20ml mlijeka
  • 15g šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 4g želatine u prahu
  • Dodatni sastojci
  • 1/4 šalice šećernog sirupa
  • 500g svježih jagoda
  • 200 g svježih borovnica
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 170°C. Jaja, šećer i glukozni sirup kuhajte na pari. Miješajte mikserom dok se smjesa ne zagrije, a volumen ne udvostruči. Uklonite posudu s vatre i sve dobro izmiješajte mikserom na maksimalnoj brzini.

    Maslac, mlijeko i vaniliju kuhajte na pari. Stavite 1/4 smjese jaja u čistu zdjelu zajedno sa smjesom s rastopljenim maslacem i pažljivo miksajte. Zatim dodajte preostalu smjesu jaja i vrlo lagano izmiješajte.

    Dodajte brašno i brzo izmiješajte, a zatim ulijte u pripremljen kalup za tortu (18 cm) i pecite otprilike 30 do 40 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.

    Dok se torta hladi, mlijeko, želatinu i vaniliju zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok se želatina potpuno ne otopi.

    Slatko vrhnje miksajte dok ne bude lagano čvrsto, a zatim dodajte još vruću smjesu sa želatinom. Miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.

    Nakon što se torta potpuno ohladi, pažljivo ju razrežite na pola. Pospite polovice s malo šećernog sirupa, a zatim stavite tanki sloj kreme, a zatim sloj voća. Stavite još sloj kreme na vrh, a zatim stavite gornju polovicu torte.

    Cijeli kolač premažite kremom i ukrasite voćem po želji!

    Ostali recepti

    Kolač od brusnica i naranče
    Piletina u šampanjcu
    Omlet s patlidžanima
    Salata od batata i hrskavih badema
    Fino pečena piletina
    Tjestenina s graškom i piletinom
    Rižoto s tikvicama i bosiljkom
    Riblja juha
    © 2024 Zdravi recepti