Slatko osvježenje koje se na propušta!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 170°C. Jaja, šećer i glukozni sirup kuhajte na pari. Miješajte mikserom dok se smjesa ne zagrije, a volumen ne udvostruči. Uklonite posudu s vatre i sve dobro izmiješajte mikserom na maksimalnoj brzini.
Maslac, mlijeko i vaniliju kuhajte na pari. Stavite 1/4 smjese jaja u čistu zdjelu zajedno sa smjesom s rastopljenim maslacem i pažljivo miksajte. Zatim dodajte preostalu smjesu jaja i vrlo lagano izmiješajte.
Dodajte brašno i brzo izmiješajte, a zatim ulijte u pripremljen kalup za tortu (18 cm) i pecite otprilike 30 do 40 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Dok se torta hladi, mlijeko, želatinu i vaniliju zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok se želatina potpuno ne otopi.
Slatko vrhnje miksajte dok ne bude lagano čvrsto, a zatim dodajte još vruću smjesu sa želatinom. Miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Nakon što se torta potpuno ohladi, pažljivo ju razrežite na pola. Pospite polovice s malo šećernog sirupa, a zatim stavite tanki sloj kreme, a zatim sloj voća. Stavite još sloj kreme na vrh, a zatim stavite gornju polovicu torte.
Cijeli kolač premažite kremom i ukrasite voćem po želji!