Ove ukusne vegetarijanske burgere možete pripremiti u većoj količini, zamrznuti i jednostavno podgrijati prije konzumacije.
Sastojci:
1. Skuhajte kvinoju prema uputama.
2. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte brokulu i češnjak te pirjajte oko 5 minuta.
3. Zatim u veću zdjelu stavite procijeđeni grah, brokulu i češnjak te zgnječite vilicom. Dodajte kvinoju, krušne mrvice, izmućeno jaje, chilli, kumin, mljevenu papriku, sol i papar. Promješajte da se sastojci spoje. Nakon toga umješajte ribani sir.
4. Rukama od mješavine formirajte burgere. Ako je smjesa previše ljeplijva dodajte još krušnih mrvica.
5. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a burgere stavite u lim za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir.
6. Pecite burgere oko 20 minuta, okrenite ih na drugu stranu i pecite još 20 minuta.
7. Peciva prerežite i ako želite popržite na suhoj tavi. Na svako pecivo stavite jedan burger i dodajte priloge po želji.