Vegetarijanski burger s kvinojom, brokulom i grahom

Ove ukusne vegetarijanske burgere možete pripremiti u većoj količini, zamrznuti i jednostavno podgrijati prije konzumacije.

Vegetarijanski burger s kvinojom, brokulom i grahom Izvor slike: 123RF

00:40

Sastojci:

Priprema vegetarijanskih burgera s kvinojom, brokulom i grahom

1. Skuhajte kvinoju prema uputama.

2. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte brokulu i češnjak te pirjajte oko 5 minuta.

3. Zatim u veću zdjelu stavite procijeđeni grah, brokulu i češnjak te zgnječite vilicom. Dodajte kvinoju, krušne mrvice, izmućeno jaje, chilli, kumin, mljevenu papriku, sol i papar. Promješajte da se sastojci spoje. Nakon toga umješajte ribani sir.

4. Rukama od mješavine formirajte burgere. Ako je smjesa previše ljeplijva dodajte još krušnih mrvica.

5. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a burgere stavite u lim za pečenje na koji ste prethodno stavili masni papir.

6. Pecite burgere oko 20 minuta, okrenite ih na drugu stranu i pecite još 20 minuta.

7. Peciva prerežite i ako želite popržite na suhoj tavi. Na svako pecivo stavite jedan burger i dodajte priloge po želji.

Ostali recepti

Piletina sa senfom i medom
Salata od kelja i badema
Kolač od jabuka i cimeta
Salata od citrusa i đumbira
Složenac od piletine i krumpira u umaku od krastavaca
Riblji temeljac
Smoothie od malina i ovčjeg sira
Salata od šparoga i slanutka
© 2024 Zdravi recepti