Vegetarijanska minestrone juha

Minestrone juha je zbog obilja povrća odličan izbor za lagan i istovremeno hranjiv obrok bez dodatnih masnoća.

Vegetarijanska minestrone juha Izvor slike: 123RF

00:40

Sastojci:

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte, a mrkvu, pastrnjak i stabljiku celera narežite na kockice.
  2. U loncu zagrijte malo ulja, te prodinstajte luk dok ne zastakli. Dodajte mrkvu, pastrnjak i celer te dinstajte konstantno miješajući dok mrkva malo omekša.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, pelate, tjesteninu, grah, lovorov list, timijan i ružmarin, te dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri dok mrkva i tjestenina nisu kuhane.
  4. Zadnjih 5 minuta kuhanja dodajte špinat, sok od limuna, te sol i papar po ukusu.
  5. Poslužite toplo, te na vrh dodajte malo parmezana po želji.

SAVJET: Koristite li grah iz konzerve dodajte ga tek pred kraj kuhanja. Ako nemate svježi timjan i ružmarin iskoristite jednu žlicu sušenog.

Ostali recepti

Salata od tjestenine i šparoga
Piletina s medom i limunom
Keksi s bijelom čokoladom i brusnicama
Tjestenina s dimljenim lososom
Torta od sira i malina
Kolač od tamne čokolade i slanutka
Juha od batata i jabuke
Smoothie od banane i zobenih pahuljica
© 2024 Zdravi recepti