500g crnog graha, skuhanog i posušenog kuhinjskim papirom
1/2 nasjeckane zelene paprike
1/2 nasjeckanog crvenog luka
3 oguljena češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica čili papričice u prahu
1 žlica kumina
1 žličica čilija
1/2 šalice krušnih mrvica
Priprema
Zagrijte roštilj i lagano uljem premažite list aluminijske folije. U srednje velikoj zdjeli zgnječite crni grah s vilicom.
U blenderu izmiješajte luk, češnjak i papriku, te dobivenu smjesu umiješajte u zgnječeni grah. U zasebnoj zdjeli promiješajte jaje, čili i kumin.
Umiješajte u smjesu pirea od graha. Dodajte krušne mrvice i mijesite dok smjesa ne postane kompaktna i ljepljiva. Podijelite smjesu u četiri pljeskavice.
Smjestite pljeskavice na foliju i pecite na roštilju oko 8 minuta sa svake strane.