Vegansko jelo na mediteranski način

Lagana leća na mediteranski način idealan je prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može se poslužiti i kao samostalno jelo za vegane!

Vegansko jelo na mediteranski način Izvor slike: Depositphotos

00:20

Sastojci:

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte leću. Kad voda dođe do vrenja, ostavite još 3-4 minuta da kuha pa maknite s plina i procijedite.
  2. Lonac napunite čistom vodom pa ponovno vratite leću i kuhajte dok ne omekša. Kad se skuha, procijedite i stavite u posudu. Ako koristite leću iz konzerve preskočite ove korake jer je ona već prethodno skuhana.
  3. U posudi izmiješajte češnjak, limun, ulje, peršin i sol i dodajte leću. Sve dobro izmiješajte. Možete poslužiti toplo ili hladno, kao prilog ili kao samostalno jelo.

Ostali recepti

Tajlandski rezanci s gljivama
Pileća krilca u japanskom umaku
Pohani kruh od banane
Marinada za šnicle ili ražnjiće
Pileće okruglice s češnjakom i medom
Gljive s pršutom na tostu
Smoothie od naranče za jačanje imuniteta i vitku liniju
Cjeloviti obloženi kruh
© 2024 Zdravi recepti