Veganski zapečeni grah

Ovaj lagan i jednostavni recept, ovisno o prilikama, može biti prilog ili glavno jelo, a pogodan je i za vegane!

Veganski zapečeni grah Izvor slike: Depositphotos

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. U posudi izmiješajte javorov sirup, šećer, rajčicu, melasu, ocat, senf i češnjak dok se ne sjedine.
  2. Na zagrijanu tavu stavite luk i pržite 3-4 minute. Kad porumeni dodajte grah (ako koristite grah iz tegle, dodajte i konzervans), zatim dodajte prethodno napravljenu smjesu, smanjite vatru i ostavite da se kuha 7-8 minuta uz povremeno miješanje.
  3. U posudu za pečenje stavite grah i pecite 30-40 minuta, dok grah ne porumeni i stvori se korica na vrhu. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Muffini od jabuke i đumbira
Zasitan smoothie od zobi
Granola od naranče i brusnica
Sočne čokoladne kocke
Smoothie od naranče i dinje
Tuna s tikvicama i kaparama
Zdrave i niskokalorične palačinke
Zapečene prokulice sa slaninom
© 2024 Zdravi recepti