Veganski voćni jastučići

Jastučići od tijesta punjeni voćem idealan su recept za tople proljetne dane!

Veganski voćni jastučići

00:50

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Na vatri rastopite voće, vodu (samo ako koristite svježe voće!), bosiljak, šećer i kukuruzni škrob. Kuhajte 7-8 minuta uz povremeno miješanje dok se voće ne rastopi. Ostavite sa strane da se hladi.
  2. U velikoj posudi izmiješajte brašno i sol, zatim dodajte maslac i gnječite ga vilicom dok se sastojci ne sjedine. Dodajite žlicu po žlicu ledene vode i miješajte dok se tijesto ne počne oblikovati. Tijesto treba biti vlažno, ali ne i ljepljivo.
  3. Tijesto razvaljajte valjkom na laganoj površinu u obliku kvadrata, kruga, srca ili nekog drugog oblika po želji. Koristite list plastične folije preko tijesta kako biste spriječili pucanje i lagano postavite na papir za pečenje.
  4. Žličicom vadite nadjev i stavite na sredinu tijesta, ostavljajući prostor oko ruba. Zatim stavite drugi dio tijesta preko nadjeva i čvrsto pritisnite prstima ili vilicom da nadjev ne ispadne.
  5. Čačkalicom probušite jastučiće ili napravite maleni oblik u sredini da tijesto ne popuca i stavite u pećnicu na 20-30 minuta dok tijesto ne porumeni.
  6. Gotove jastučiće ostavite da se hlade 5-10 min, pospite šećerom u prahu ili ukrasite po želji.

Ostali recepti

Smoothie koji povećava razinu energije
Slatki kruh od vanilije
Kolač s bademima i sušenim voćem
Smoothie od banane i zobenih pahuljica
Tortilje s lješnjacima, puretinom i špinatom
Smoothie sa sladoledom
Namaz od sira s lososm i vlascem
Piletina s medom i češnjakom
© 2022 Zdravi recepti