Veganski rezanci s kikirikijem

Zdrav i ukusan obrok koji će vas osvojiti.

Veganski rezanci s kikirikijem

00:50

Sastojci:

Priprema

Operite mrkve, ogulite i pomoću spiralizatora napravite rezance. Zagrijte ulje u tavi i dodajte sitno nasjeckani češanj češnjaka.

Dodajte rezance od mrkve i pržite oko pola minute. Dodajte vodu u tavu, stavite poklopac i dinstajte oko 1 minutu. Uklonite mrkvu iz tave i stavite u zdjelu ili na tanjur.

Miješajte maslac od kikirikija, tahini, sok od limete, slatki čili umak, med i sezamovo ulje dok ne postane glatko. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode. Umak ne smije biti previše rijedak jer će se maslac od kikirikija ionako rastopiti u dodiru s toplim rezancima.

Prelijte umak preko rezanaca i poslužite.

Ostali recepti

Namaz od rukole
Losos sa đumbirom, narančom i peršinom
Tjestenina s ovčjim sirom i šparogama
Pašteta od gljiva i crnog vina
Madeira kolač
Fini smoothie od kupina
Energetske pločice sa suhim voćem i bademima
Sočni kolač od mrkve
© 2024 Zdravi recepti