Jednostavan recept za ukusno i mekano pecivo od samo tri sastojka gotov je za 15 minuta, ne sadrži ni šećer ni ulje, možete ga puniti i zamotati kao tortilju ili preliti omiljenim umakom.
Skuhajte batate u slanoj vodi. Kad se malo ohlade, zgnječite ih i napravite pire.
U posudu stavite pire od batata, brašno i prstohvat soli pa miješajte dok se sastojci ne sjedine i formira se tijesto. Ako želite slatku verziju, dodajte žličicu prirodnog zaslađivača (meda, javorovog sirupa, stevije itd.) i dobro izmiješajte.
Tijesto razvaljajte i podijelite u 5 dijelova. Pobrašnite radnu plohu i valjkom razvaljajte svaki dio tanko, ali ne pretanko jer inače nećete dobiti ukusno, mekano i rastezljivo pecivo.
Na vatri zagrijte tavu bez ulja i kad se dobro ugrije ispecite pecivo, odnosno tortilju. Pecite 1 minutu sa svake strane, a gotova peciva prebacite na tanjur i prekrijte krpom da ostanu sočni dok se ostatak peče.