Ove ukusne kekse savršenog okusa možete pripremiti kod kuće brzo i jednostavno.
Sastojci:
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevenu papriku te sol i papar po ukusu. Dodajte ohlađene kockice maslaca i sve mijesite rukama dok ne dobijete komadiće veličine graška.
Umiješajte sir i malo vode.
Smjesu prebacite na pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Tijesto zatim oblikujte kao kobasicu i čvrsto omotajte plastičnom folijom. Ostavite sat vremena u frižideru.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Tijesto izvadite iz folije i narežite nožem kekse debljine 5 mm.
Kekse stavite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom, pazeći pritom da ostane mjesta između svakog komada.
Pecite 20 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno-smeđi.