Veganska carbonara

Čak i ako niste vegan morate isprobati recept za malo drugačiju verziju popularne carbonare.

Veganska carbonara Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema veganske carbonare

1. U posoljenu kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Kada je gotovo, odvojite sa strane jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.

2. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje i kurkumu.

3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte 3 minute, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

4. Zatim dodajte kockice tofua i pirjajte 2-3 minute.

5. Svemu dodajte tjesteninu, prelijte pripremljenim vrhnjem za kuhanje te dodajte sol i papar po ukusu. Dobro promiješajte. Ako je umak previše gust dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

6. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Palačinke s medom i borovnicama
Smoothie za izbacivanje viška tekućine iz tijela!
Omlet s rajčicom i feta sirom
Lagana i zdrava francuska salata s jogurtom
Napitak od korijandra koji ispire teške metale
Tjestenina od piletine i špinata
Bijeli umak od češnjaka za slasni roštilj
Kruh s maslinama i sirevima
© 2024 Zdravi recepti