Uskrsna torta od mrkve

Torta od mrkve idealan je desert za svečani uskrsni ručak!

Uskrsna torta od mrkve Izvor slike: 123RF

01:10

Sastojci:

Biskvit

Krema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U drugoj posudi izmiješajte ulje, šećer, vaniliju i jaja.
  2. Suhe sastojke lagano dodajte u drugu posudu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte naribanu mrkvu, orahe i grožđice.
  3. U dvije posude veličine 23 cm stavite papir za pečenje ili ulje i brašno. Tijesto podijelite u dva jednaka dijela i ravnomjerno raspodijelite u posude za pečenje. Pecite 35-45 min, zabodite čačkalicu i provjerite je li tijesto pečeno.
  4. U posudi izmiksajte kremasti sir ručnim mikserom 1-2 min. Lagano dodajte šećer u prahu i vrhnje za šlag i miksajte još 2 minute. Gotovu kremu stavite u hladnjak.
  5. Biskvite ostavite da se hlade 15-ak min. Ohlađene biskvite prerežite na pola. Namažite biskvite kremom i složite jedan na drugi tako da između dva biskvita bude jedan sloj kreme. Kremu namažite okolo biskvita i na vrh biskvita.
  6. Tortu možete ukrasiti po želji, a ako želite uskršnju dekoraciju, možete staviti bombone u obliku jaja, čokoladnog zeku ili mrkvu od mase za modeliranje. Stavite u hladnjak na nekoliko sati. Razrežite i poslužite.

Ostali recepti

Muffini od suhih šljiva i oraha
Piletina sa češnjakom
Svinjetina i marelice u loncu
Juha od potočarke i komorača
Mascarpone torta
Pogačice od slatkog krumpira (prehrana za krvnu grupu AB)
Čokoladni smoothie s mentom
Salata s tjesteninom i lososom
© 2024 Zdravi recepti