Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U drugoj posudi izmiješajte ulje, šećer, vaniliju i jaja.
Suhe sastojke lagano dodajte u drugu posudu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte naribanu mrkvu, orahe i grožđice.
U dvije posude veličine 23 cm stavite papir za pečenje ili ulje i brašno. Tijesto podijelite u dva jednaka dijela i ravnomjerno raspodijelite u posude za pečenje. Pecite 35-45 min, zabodite čačkalicu i provjerite je li tijesto pečeno.
U posudi izmiksajte kremasti sir ručnim mikserom 1-2 min. Lagano dodajte šećer u prahu i vrhnje za šlag i miksajte još 2 minute. Gotovu kremu stavite u hladnjak.
Biskvite ostavite da se hlade 15-ak min. Ohlađene biskvite prerežite na pola. Namažite biskvite kremom i složite jedan na drugi tako da između dva biskvita bude jedan sloj kreme. Kremu namažite okolo biskvita i na vrh biskvita.
Tortu možete ukrasiti po želji, a ako želite uskršnju dekoraciju, možete staviti bombone u obliku jaja, čokoladnog zeku ili mrkvu od mase za modeliranje. Stavite u hladnjak na nekoliko sati. Razrežite i poslužite.