Uskrsna pogača

Ovog Uskrsa pripremite ukusnu i mekanu pogaču koju možete ukrasiti obojenim jajima!

Uskrsna pogača

02:30

Sastojci:

Priprema uskrsne pogače

  1. U velikoj posudi izmiješajte 250 g brašna, šećer, sol i kvasac. U posebnoj posudi zagrijte mlijeko i maslac dok se ne rastope i sjedine, a zatim dodajte u smjesu s brašnom.
  2. Dodajte 2 jaja i preostalo brašno te sve dobro izmiješajte. Tijesto izvadite iz posude i valjajte dok ne postane glatko i elastično.
  3. Lagano nauljite tijesto, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže sat vremena.
  4. Kad se volumen udvostruči, podijelite tijesto na 2 jednaka dijela i ostavite ih da stoje 10 min. Izvaljajte svaki komad, podijelite na tri trake i napravite pletenice.
  5. Prstima spojite pletenice u krug, kistićem stavite maslac na vrh i posipajte sezamom po želji. Prekrijte toplom kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 45 minuta.
  6. U već zagrijanu pećnicu na 175°C stavite pogaču i pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni.
  7. Kada je pogača gotova po želji u sredinu stavite obojeno jaje.

Ostali recepti

Pikantni meksički omlet
Topla juha od graška
Pire od mrkve i đumbira
Sladoled od pistacija
Zapečene palačinke sa sirom i špinatom
Smoothie od zobi i breskve
Fajitas s piletinom i avokadom
Kremasti doručak s jabukama i brusnicama
© 2022 Zdravi recepti