Umak za roštilj - Bourbon Whiskey

Ovaj zanimljivi umak roštilju će dodati pikantnu notu.

Umak za roštilj - Bourbon Whiskey Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Priprema umaka za roštilj

  1. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte luk, češnjak i viski. Kuhajte 10 minuta.
  2. Zatim umiješajte mljeveni crni papar, sol, kečap, pastu od rajčice, ocat, Worcestershire umak, smeđi šećer i tabasco.
  3. Kad umak zavrije smanjite vatru na srednje-nisku i nastavite pirjati 20 minuta.
  4. Procijedite umak kroz cijedilo ako vam je draži rijedak umak.
  5. Za najbolje rezultate, umak ostavite u hladnjaku 1 do 2 dana da se okusi dobro stope.

Ostali recepti

Piletina u umaku od šampinjona
Marinirana mozzarella
Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
Juha od patke i nara
Pileći ražnjići s tikvicama i gljivama
Smoothie od jagoda za jači imunitet
Zobene pahuljice s bademima i breskvama
Juha od bosiljka, brokule i špinata
© 2025 Zdravi recepti