Zdravi recepti
Umak za roštilj - Bourbon Whiskey
Ovaj zanimljivi umak roštilju će dodati pikantnu notu.
Izvor slike: 123RF
01:00
Roštilj
CentarZdravlja - Umak za roštilj - Bourbon Whiskey
Sastojci:
½ crvenog luka, sitno narezanog
4 režnja češnjaka, sitno narezanog
180 ml Bourbon Whiskeya
1 g crnog papra, mljevenog
1/2 žičice soli
500 ml kečapa
60 g paste od rajčice
80 ml jabučnog octa
60 ml Worcestershire umaka
100 g smeđeg šećera
2 ml tabasca
Priprema umaka za roštilj
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte luk, češnjak i viski. Kuhajte 10 minuta.
Zatim umiješajte mljeveni crni papar, sol, kečap, pastu od rajčice, ocat, Worcestershire umak, smeđi šećer i tabasco.
Kad umak zavrije smanjite vatru na srednje-nisku i nastavite pirjati 20 minuta.
Procijedite umak kroz cijedilo ako vam je draži rijedak umak.
Za najbolje rezultate, umak ostavite u hladnjaku 1 do 2 dana da se okusi dobro stope.
Ostali recepti
Piletina u umaku od šampinjona
Marinirana mozzarella
Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
Juha od patke i nara
Pileći ražnjići s tikvicama i gljivama
Smoothie od jagoda za jači imunitet
Zobene pahuljice s bademima i breskvama
Juha od bosiljka, brokule i špinata
© 2025 Zdravi recepti