Zdravi recepti
Umak za roštilj - Bourbon Whiskey
Ovaj zanimljivi umak roštilju će dodati pikantnu notu.
Izvor slike: 123RF
01:00
Roštilj
CentarZdravlja - Umak za roštilj - Bourbon Whiskey
Sastojci:
½ crvenog luka, sitno narezanog
4 režnja češnjaka, sitno narezanog
180 ml Bourbon Whiskeya
1 g crnog papra, mljevenog
1/2 žičice soli
500 ml kečapa
60 g paste od rajčice
80 ml jabučnog octa
60 ml Worcestershire umaka
100 g smeđeg šećera
2 ml tabasca
Priprema umaka za roštilj
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte luk, češnjak i viski. Kuhajte 10 minuta.
Zatim umiješajte mljeveni crni papar, sol, kečap, pastu od rajčice, ocat, Worcestershire umak, smeđi šećer i tabasco.
Kad umak zavrije smanjite vatru na srednje-nisku i nastavite pirjati 20 minuta.
Procijedite umak kroz cijedilo ako vam je draži rijedak umak.
Za najbolje rezultate, umak ostavite u hladnjaku 1 do 2 dana da se okusi dobro stope.
Ostali recepti
Sok od povrća za jačanje imuniteta
Zapečena riža
Čokoladna torta sa dva biskvita
Janjetina u posudi
Sok od jabuke, đumbira i mrkve
Složenac od njoka, sira i špinata
Lagani čokoladni kolač
Složenac s piletinom i bademima
© 2024 Zdravi recepti