Umak od patlidžana i jogurta

Niskokalorično, zdravo i ukusno!

Umak od patlidžana i jogurta

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
  2. Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
  3. Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.

Ostali recepti

Losos na japanski i riža s avokadom
Njoki u umaku od kruške
Zapečene tortilje od piletine i rajčice
Ukusan poriluk sa šunkom i sirom
Tajlandska piletina sa zelenim curryem
Kraljevske mesne okruglice
Salata od oraha, jabuka i špinata
Maline i čokoladni mousse
© 2025 Zdravi recepti