Umak od patlidžana i jogurta

Niskokalorično, zdravo i ukusno!

Umak od patlidžana i jogurta

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
  2. Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
  3. Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.

Ostali recepti

Smoothie od meda i đumbira
Last minute kolač od mrkve
Detoksikacijska juha od brokule
Svinjski but s umakom od mandarine
Muffini s nutellom
Tjestenina s kurkumom i piletinom
Smoothie od banane i grožđa
Muffini od jaja i slanine
© 2024 Zdravi recepti