Nazad na početnu
Sastojci
- 500 gpatlidžana
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 režnja češnjaka,nasjeckanog
- 190 g svježe crvene paprike, nasjeckane
- 150ml nemasnog jogurta
- sol
- papar
- 25 g maslina,nasjeckanih
- 225 g cvjetače
- 225 g brokule
- 125 gmrkve, očišćene i nasjeckane na trake
Priprema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
- Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
- Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.