Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudi izmiješajte brašno, šećer, škrob i sol, zatim dodajte ulje i maslac. Rukama formirajte koru koja će imati malo grudica i pritisnite ju u nauljeni kalup za pečenje. Pecite 15-20 minuta dok ne porumeni.
Za to vrijeme pripremite nadjev tako da u loncu najprije pomiješate borovnice s vodom i kuhate 5-6- minuta, dok voće ne omekša i gotovo se raspada. Kroz cjediljku ili sito procijedite borovnice dok ne izađe sva tekućina.
Odvojite 3-4 dl tekućine. U posudi izmiješajte sok limuna ili limete, šećer škrob, sol i jaja. Dodajte tekućinu od borovnice i dobro izmiješate dok se sastojci ne sjedine.
Nadjev izlijte u malo rashlađenu koru i pecite još 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi barem pola sata, narežite na kockice i ukrasite po želji.