Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera

Ovaj lagani recept s kontroliranom količinom šećera omogućuje bogat voćni okus s malo kalorija!

Ukusni kolač od borovnice bez dodatnog šećera Izvor slike: Depositphotos

00:35

Sastojci:

Kora

 

 

Nadjev

 

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudi izmiješajte brašno, šećer, škrob i sol, zatim dodajte ulje i maslac. Rukama formirajte koru koja će imati malo grudica i pritisnite ju u nauljeni kalup za pečenje. Pecite 15-20 minuta dok ne porumeni.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev tako da u loncu najprije pomiješate borovnice s vodom i kuhate 5-6- minuta, dok voće ne omekša i gotovo se raspada. Kroz cjediljku ili sito procijedite borovnice dok ne izađe sva tekućina.
  3. Odvojite 3-4 dl tekućine. U posudi izmiješajte sok limuna ili limete, šećer škrob, sol i jaja. Dodajte tekućinu od borovnice i dobro izmiješate dok se sastojci ne sjedine.
  4. Nadjev izlijte u malo rashlađenu koru i pecite još 15-20 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi barem pola sata, narežite na kockice i ukrasite po želji.

Ostali recepti

Prirodni sportski napitak
Ravioli sa sirom u umaku od bundeve
Salata od bulgura
Kolač od jabuka s grožđicama
Smoothie od grožđa i bademovog maslaca za lijepu i zdravu kožu!
Zeleni čaj s đumbirom i limunom
Omlet sa špinatom, gljivama i mozzarellom
Slani muffini s feta sirom i timijanom
© 2024 Zdravi recepti