Volite li jednostavne i osvježavajuće kolače i torte, onda morate isprobati ovu poslasticu!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 190°C .
Pripremite 2 kalupa promjera 20 cm. Premažite ih s malo maslaca, a na dno stavite papir za pečenje. Pomiješajte jaja i šećer, i stavite kuhati na pari. Mutite jaja na pari oko 7 minuta, dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta. Maknite s pare i postupno, uz miješanje, dodajte rastopljeni maslac. Na isti način dodajte brašno i prstohvat soli.
Pecite biskvit oko 25 minuta. Zatim ga izvadite i pustite da se ohladi. U međuvremenu, izmiješajte vrhnje za šlag do lagane i prozračne teksture. Svaki biskvit prerežite uzdužno na pola.
Na bazu stavite šlag i rasporedite jagode i bobičasto voće. Stavite drugu polovicu biskvita i ponavljajte postupak do kraja. Na zadnji biskvit dodajte preostali šlag i voće, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Energetska vrijednost: