Sladoled ostavite barem 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Sastojci:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu namazati maslacem i pobrašniti. Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Mikserom umutiti maslac i šećer. Dodati jaja (jedno po jedno) i vaniliju. Naizmjence dodavati mješavinu brašna u tri dijela i mlaćenicu u dva, s time da miješanje počnete i završite mješavinom brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte tijesto u pripremljen kalup. Pecite 30 do 40 minuta. Neka se 15 minuta hladi u kalupu zatim okrenite tortu na stalak, i neka se potpuno ohladi. Koristeći oštar nož prepolovite tortu vodoravno.
Dok se torta hladi, pomiješajte nasjeckane jagode i džem. Sladoledom namažite polovicu biskvita. Jagode i džem stavite na sladoled. Poklopite biskvitom.
Preostalim sladoledom premažite cijelu tortu. Zamrznite na barem 6 sati. Neka torta odstoji barem 15 minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.