Savršena poslastica!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23cm.
Izdvojite i pomiješajte 50g mljevenih badema i 50g šećera. Preostali šećer miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se u potpunosti uklope u smjesu prije dodavanja sljedećeg.
Pomiješajte preostale suhe sastojke i dodajte smjesi s maslacem. Sve dobro izmiješajte.
Polovicu tijesta stavite u pripremljen kalup za pečenje. Na vrh poslažite pola trešanja. Pažljivo stavite preostalo tijesto i na vrh stavite trešnje. Smjesu mljevenih badema i šećera pospite preko trešanja.
Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.