Torta od trešanja

Savršena poslastica!

Torta od trešanja

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 23cm.

Izdvojite i pomiješajte 50g mljevenih badema i 50g šećera. Preostali šećer miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se u potpunosti uklope u smjesu prije dodavanja sljedećeg.

Pomiješajte preostale suhe sastojke i dodajte smjesi s maslacem. Sve dobro izmiješajte.

Polovicu tijesta stavite u pripremljen kalup za pečenje. Na vrh poslažite pola trešanja. Pažljivo stavite preostalo tijesto i na vrh stavite trešnje. Smjesu mljevenih badema i šećera pospite preko trešanja.

Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 15 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.

Ostali recepti

Juha od mrkve, leće i naranče
Pločice od kikirikija
Smoothie od kruške, đumbira i peršina
Kremasti puding od riže
Pita od bobičastog voća
Grah salata (prehrana za krvnu grupu 0)
Knedle sa šljivama
Pire od graška i krumpira
© 2024 Zdravi recepti