Torta kojoj nećete moći odoljeti.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite 3 kalupa za tortu promjera 18 cm.
Istucite bjelanjke, dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte šećer u prahu, mljevene bademe i brašno. Dobro izmiješajte, podijelite u 3 kalupa za tortu i pecite 15 minuta.
Žumanjke i med miješajte na pari oko 8 minuta, a zatim miksajte dok se ne ohlade. Izmiješajte amaretto i mascarpone, a zatim dodajte ohlađene žumanjke.
Prvi biskvit namažite kremom i na njega stavite drugi biskvit. Nanesite ravnomjerno kremu i stavite treći biskvit. Cijeli kolač premažite kremom i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.
Prije posluživanja izvadite tortu iz zamrzivača i stavite u hladnjak. Operite voće i izrežite smokve na četvrtine. Prelijte voće likerom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Rasporedite voće na vrhu, stavite malo meda i poslužite.