Torta od sira sa smokvama

Torta kojoj nećete moći odoljeti.

Torta od sira sa smokvama

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite 3 kalupa za tortu promjera 18 cm.

Istucite bjelanjke, dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte šećer u prahu, mljevene bademe i brašno. Dobro izmiješajte, podijelite u 3 kalupa za tortu i pecite 15 minuta.

Žumanjke i med miješajte na pari oko 8 minuta, a zatim miksajte dok se ne ohlade. Izmiješajte amaretto i mascarpone, a zatim dodajte ohlađene žumanjke.  

Prvi biskvit namažite kremom i na njega stavite drugi biskvit. Nanesite ravnomjerno kremu i stavite treći biskvit. Cijeli kolač premažite kremom i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.

Prije posluživanja izvadite tortu iz zamrzivača i stavite u hladnjak. Operite voće i izrežite smokve na četvrtine. Prelijte voće likerom i ostavite da odstoji 15 minuta.

Rasporedite voće na vrhu, stavite malo meda i poslužite.

Ostali recepti

Smoothie od naranče
Zapečena brokula s češnjakom
Piletina s porilukom i sjemenkama lana
Voćna salata s quinoom
Torta od čokolade i nara
Juha od rajčice i češnjaka
Kajgana s kozjim sirom
Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
© 2024 Zdravi recepti