Torta od sira i banana

Ovo je odmak od klasične torte sa sirom i garantirano će osvojiti svačije nepce.

Torta od sira i banana

00:50

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje.

Dobro izmiješajte maslac, kekse, kakao i nasjeckani kikiriki. Smjesom obložite dno kalupa i dobro utisnite.

Pecite bazu 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pojačajte temperaturu na 240°C.

Za kremu pomiješajte banane, vrhnje, limunov sok, ricotta sir, jogurt, jaja, vaniliju i kukuruzno brašno. Ulijte smjesu na bazu i pecite još 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 110°C. Pecite tortu još 25 minuta. Isključite pećnicu i ostavite tortu da se ohladi.

Poslužite posuto usitnjenim kikirikijem.

Energetska vrijednost:

300

Ostali recepti

Kompot od trešanja i luka
Mladi krumpir sa začinskim biljem
Juha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta
Protuupalni smoothie od kurkume
Bourbon losos
Tjestenina sa šparogama
Zobene pahuljice s tikvicama i bananom
Peciva punjena mozzarellom
© 2024 Zdravi recepti