Torta od Nutelle s lješnjacima

Ukusno čokoladno zadovoljstvo!

Torta od Nutelle s lješnjacima

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.

Bjelanjke i sol istucite u čvrst snijeg.

U zasebnoj zdjeli, izmiješajte maslac i Nutellu. Zatim dodajte rum, žumanjke i mljevene lješnjake. Dodajte ohlađenu, rastopljenu čokoladu. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.

Pecite oko 40 minuta.

Na laganoj vatri kuhajte miješajući vrhnje, rum i čokoladu. Kada se čokolada rastopi, uklonite s vatre i umiješajte žlicu Nutelle.

Kada se torta ohladi, izvadite ju iz kalupa i prelijte glazurom. Na kraju pospite lješnjacima.

Ostali recepti

Kajgana s mladim lukom i tikvicama
Džem od jagoda
Veganski čokoladni puding sa chia sjemenkama
Čokoladni souffle
Piletina punjena sirom i pršutom
Energetske granola pločice
Jakobove kapice s maslinovim uljem i češnjakom
Preljev od šumskog voća i meda
© 2024 Zdravi recepti