Torta od Nutelle i lješnjaka

Ako ste se ikada pitali kako izgleda raj, prvi zalogaj ove torte će vam to otkriti.

Torta od Nutelle i lješnjaka

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite dva lima za pečenje promjera 20 cm.

U blenderu izmiješajte lješnjake i 2 žlice šećera.

Zagrijte maslac, mlijeko i kavu. Miješajte dok se maslac ne otopi. Stavite sa strane.

Za biskvit, dobro izmiješajte jaja i ostatak šećera. Doista je važno da se smjesa zgusne i gotovo udvostruči.

U jaja, umiješajte kukuruzni škrob, brašno i 1/2 žličice soli. Dodajte lješnjake, ulijte toplu smjesu s mlijekom i dobro izmiješajte.

Podijelite tijesto u kalupe i pecite 25 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 20 minuta. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja.

Za sirup, stavite šećer i 4 žlice vode u malu posudu. Kada prokuha, nakon 1 minute uklonite s vatre. Umiješajte kavu i liker.

Za glazuru, dobro izmiješajte mascarpone, Nutellu i kavu.

Horizontalno prerežite biskvite. Premažite ih sirupom.

Stavite biskvit i na njega rasporedite glazuru (treba biti sloj debljine približno 5 mm). Ponovite sa ostalim biskvitom i glazurom. Premažite cijelu tortu glazurom i pospite lješnjacima.

Za preljev, miksajte vrhnje, mlijeko, šećer i kavu. Prelijte preko vrha torte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Energetska vrijednost:

544

Ostali recepti

Topla salata s piletinom i rižinim rezancima
Muffini od čokolade
Losos s umakom od kupina
Salata od špinata, jagoda i ovčjeg sira
Kremasti složenac od tune i tjestenine
Marinirani losos
Pureći kotleti s pireom od tikvica
Osvježavajući sok od lubenice
© 2024 Zdravi recepti