Ako ste se ikada pitali kako izgleda raj, prvi zalogaj ove torte će vam to otkriti.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Papirom za pečenje obložite dva lima za pečenje promjera 20 cm.
U blenderu izmiješajte lješnjake i 2 žlice šećera.
Zagrijte maslac, mlijeko i kavu. Miješajte dok se maslac ne otopi. Stavite sa strane.
Za biskvit, dobro izmiješajte jaja i ostatak šećera. Doista je važno da se smjesa zgusne i gotovo udvostruči.
U jaja, umiješajte kukuruzni škrob, brašno i 1/2 žličice soli. Dodajte lješnjake, ulijte toplu smjesu s mlijekom i dobro izmiješajte.
Podijelite tijesto u kalupe i pecite 25 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 20 minuta. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa i ostavite da se ohladi do kraja.
Za sirup, stavite šećer i 4 žlice vode u malu posudu. Kada prokuha, nakon 1 minute uklonite s vatre. Umiješajte kavu i liker.
Za glazuru, dobro izmiješajte mascarpone, Nutellu i kavu.
Horizontalno prerežite biskvite. Premažite ih sirupom.
Stavite biskvit i na njega rasporedite glazuru (treba biti sloj debljine približno 5 mm). Ponovite sa ostalim biskvitom i glazurom. Premažite cijelu tortu glazurom i pospite lješnjacima.
Za preljev, miksajte vrhnje, mlijeko, šećer i kavu. Prelijte preko vrha torte i držite u hladnjaku do posluživanja.
Energetska vrijednost: