Fina torta koju možete poslužiti uz čaj.
Sastojci:
Operite naranče i stavite ih u lonac kipuće vode na 45 minuta. Bacite vodu i ostavite naranče da se ohlade. Ogulite i izrežite naranču i ubacite u blender. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Zagrijte pećnicu na 190°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Miksajte žumanjke s pola šećera. Istucite bjelanjke i postepeno dodajte ostatak šećera. Sada dodajte žumanjke i pire od naranče. Dodajte mljevene bademe s praškom za pecivo i sve dobro izmiješajte.
Kalup za pečenje promjera 22 cm premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Ulijte tijesto i pecite otprilike 40 do 45 minuta.
U međuvremenu pripremite sirup od naranče. Iscijedite sok jedne naranče. Kuhajte ga zajedno s medom oko 3 minute dok ne postane sirupast. Sirup prelijte preko ohlađene torte.