Bezglutenska torta odličnog okusa.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite lim za pečenje ili kalup za torte.
Cijele bademe stavite na tavu i pržite 7 do 9 minuta, dok ne poprime zlatno žutu boju. Bademe zatim stavite u blender i miksajte dok ih skroz ne usitnite. U zdjelu pomiješajte 4 žumanjka, 1/2 šalice meda, vaniliju, sodu i sol te miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka. Dodajte u smjesu bademe i dobro promiješajte.
U drugu zdjelu električnim mikserom istucite bjelanjke na srednjoj brzini dok ne postane pjenasto i bijelo, 1 do 2 minute, važno je da ne pretjerate kako se tijesto ne bi spustilo dok će se hladiti nakon pečenja. Dodajte bjelanjke u smjesu s orasima i dobro promiješajte.
Stavite smjesu na lim za pečenje i pecite 28 minuta. Izvadite i pustite oko 10 minuta da se hladi. Poslužite se nožem kako bi tijesto izvadili iz lima za pečenje. Pustite da se u potpunosti ohladi. Biskvit premažite medom te pospite narezanim bademima.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 234
Ugljikohidrati 22g
Masti 14 g
Bjelančevine 8 g
Kalij 54 mg
Natrij 208 mg
Kolesterol 85 mg