Torta od meda i badema

Bezglutenska torta odličnog okusa.

Torta od meda i badema

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite lim za pečenje ili kalup za torte.

Cijele bademe stavite na tavu i pržite 7 do 9 minuta, dok ne poprime zlatno žutu boju. Bademe zatim stavite u blender i miksajte dok ih skroz ne usitnite. U zdjelu pomiješajte 4 žumanjka, 1/2 šalice meda, vaniliju, sodu i sol te miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka. Dodajte u smjesu bademe i dobro promiješajte.

U drugu zdjelu električnim mikserom istucite bjelanjke na srednjoj brzini dok ne postane pjenasto i bijelo, 1 do 2 minute, važno je da ne pretjerate kako se tijesto ne bi spustilo dok će se hladiti nakon pečenja. Dodajte bjelanjke u smjesu s orasima i dobro promiješajte.

Stavite smjesu na lim za pečenje i pecite 28 minuta. Izvadite i pustite oko 10 minuta da se hladi. Poslužite se nožem kako bi tijesto izvadili iz lima za pečenje. Pustite da se u potpunosti ohladi. Biskvit premažite medom te pospite narezanim bademima.

Energetska vrijednost:

234

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 234
Ugljikohidrati 22g
Masti 14 g
Bjelančevine 8 g
Kalij 54 mg
Natrij 208 mg
Kolesterol 85 mg

Ostali recepti

Macarons s kremom od čokolade
Protuupalni smoothie od kurkume
Domaći eliksir za zdravlje
Pita od divljači
Smoothie od mrkve i cimeta
Pljeskavica sa slaninom i gljivama
Kremasta juha od tikvica i mrkve
Čokoladne šnite
© 2024 Zdravi recepti