Torta od lješnjaka

Ako želite nešto drugačije i fino, isprobajte ovu tortu!

Torta od lješnjaka

02:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Stavite lješnjake na lim za pečenje i pecite desetak minuta u pećnici. Ostavite da se ohlade.

Lim za pečenje promjera 25 cm namastite i pobrašnite.

Maslac otopite na laganoj vatri. Dodajte vanilin šećer u rastopljeni maslac i neprestano miješajte. Nakon nekoliko minuta ugasite vatru i ostavite da se hladi.

Ohlađene lješnjake i šećer u prahu dobro izmiješajte u blenderu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Dodajte lješnjake sa šećerom i rastopljeni maslac u bjelanjke. Sve dobro izmiješajte mikserom na srednje jakoj brzini pazeći pritom da ne ostanu mjehurići zraka.

Stavite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 45 minuta.

Stavite lješnjake u veliku tavu. Pržite ih preko srednje jake vatre oko 5 minuta dok ne budu zlatni. Dodajte šećer i ostavite pustite se karamelizira. Nakon što šećer poprimi zlatno smeđu boju, prelijte ga zajedno s lješnjacima, na  papir za pečenje. Ostavite da se hladi i stvrdne oko sat vremena. Zatim stavite u plastičnu vrećicu i usitnite udaranjem.

Prepolovite tortu i polovicu namažite slatkim vrhnjem. Pospite s malo karameliziranih lješnjaka. Preklopite biskvitom i ponovite

Ostali recepti

Američke palačinke od mrkve
Tjestenina sa sabljarkom (prehrana za krvnu grupu B)
Svinjski kotleti u marinadi od đumbira
Složenac od brokule i cheddara
Kajgana s tikvicama i slaninom
Tjestenina s tunom
Kolač od sira s kavom i čokoladom
Kajgana s patlidžanima i tikvicama
© 2024 Zdravi recepti