Ako želite nešto drugačije i fino, isprobajte ovu tortu!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Stavite lješnjake na lim za pečenje i pecite desetak minuta u pećnici. Ostavite da se ohlade.
Lim za pečenje promjera 25 cm namastite i pobrašnite.
Maslac otopite na laganoj vatri. Dodajte vanilin šećer u rastopljeni maslac i neprestano miješajte. Nakon nekoliko minuta ugasite vatru i ostavite da se hladi.
Ohlađene lješnjake i šećer u prahu dobro izmiješajte u blenderu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg. Dodajte lješnjake sa šećerom i rastopljeni maslac u bjelanjke. Sve dobro izmiješajte mikserom na srednje jakoj brzini pazeći pritom da ne ostanu mjehurići zraka.
Stavite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 45 minuta.
Stavite lješnjake u veliku tavu. Pržite ih preko srednje jake vatre oko 5 minuta dok ne budu zlatni. Dodajte šećer i ostavite pustite se karamelizira. Nakon što šećer poprimi zlatno smeđu boju, prelijte ga zajedno s lješnjacima, na papir za pečenje. Ostavite da se hladi i stvrdne oko sat vremena. Zatim stavite u plastičnu vrećicu i usitnite udaranjem.
Prepolovite tortu i polovicu namažite slatkim vrhnjem. Pospite s malo karameliziranih lješnjaka. Preklopite biskvitom i ponovite