Torta za koju možete koristiti voće po izboru.
Sastojci:
Dodajte sol i polovicu brašna u 100 g maslaca. Dobro izmiješajte. Dodajte ostatak brašna, kakao u prahu i šećeru prahu. Smjesu izmiješajte rukama. Jaje lagano istucite vilicom i umiješajte u tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 24cm. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte tanko tijesto. Stavite tijesto u lim za pečenje, prekrijte folijom i pecite 15 minuta. Nakon toga, skinite foliju i pecite još 5 minuta. Pustite da se tijesto u potpunosti ohladi.
Kada se tijesto ohladi prelijte ga sa 75g rastopljene čokolade.
Prokuhajte slatko vrhnje i umiješajte med. Dodajte preostalu čokoladu i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Sada dodajte 35g maslaca i dobro izmiješajte. Ulijte kremu izravno na kolač i zagladite površinu. Pažljivo stavite jagode, pospite pistacijama i ostavite da se hladi u hladnjaku najmanje 2 sata.