Torta od jagoda i bijele čokolade

Osvježenje kakvo priželjkujete.

Torta od jagoda i bijele čokolade

02:00

Sastojci:

Sastojci za tortu
  • 125g krem sira
  • 60g maslaca
  • 2 velika jaja
  • 100g rastopljene tamne čokolade
  • 250g višenamjenskog brašna
  • 185 g šećera
  • 30g kakaa u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 185ml hladne vode
  • Sastojci za bijelu kremu
  • 125g bijele čokolade
  • 120g slatkog vrhnja
  • 300ml slatkog vrhnja
  • 250g nasjeckanih jagoda
  • 100g cijelih jagoda
  • Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C . Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.

    Sir, maslac i šećer miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte. Ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok smjesa ne postane glatka.

    Brašno, kakao u prahu i sodu bikarbonu umiješajte u smjesu sa sirom i naizmjence dodajte vodu. Lagano miješajte i stavite u kalup za pečenje.

    Pecite 45 do 50 minuta. Nakon pečena, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije vađenja iz kalupa.

    Nakon što se ohladi, izrežite tortu u tri sloja.

    Rastopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje, a zatim ohladite. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja. Kada se bijela krema ohladi, nanesite ju u tankom sloju na prvi sloj torte. Na vrh poslažite narezane jagode, zatim pažljivo stavite sloj kreme na vrhu. Stavite drugi sloj torte na vrh i ponovite.

    Pažljivo cijelu tortu premažite tankim slojem šlaga i ukrasite jagodama. Poslužite ohlađeno.

    Ostali recepti

    Omlet sa sirom i špinatom
    Salata od kelja, ananasa i borovnica
    Rolice od piletine
    Šnenokle
    Cheesecake s preljevom od brusnica
    Umak „tisuću otoka“
    Tjestenina s tikvicama i bundevom
    Muffini od maka
    © 2024 Zdravi recepti