Osvježenje kakvo priželjkujete.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C . Namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.
Sir, maslac i šećer miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte. Ulijte rastopljenu čokoladu i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Brašno, kakao u prahu i sodu bikarbonu umiješajte u smjesu sa sirom i naizmjence dodajte vodu. Lagano miješajte i stavite u kalup za pečenje.
Pecite 45 do 50 minuta. Nakon pečena, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije vađenja iz kalupa.
Nakon što se ohladi, izrežite tortu u tri sloja.
Rastopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje, a zatim ohladite. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja. Kada se bijela krema ohladi, nanesite ju u tankom sloju na prvi sloj torte. Na vrh poslažite narezane jagode, zatim pažljivo stavite sloj kreme na vrhu. Stavite drugi sloj torte na vrh i ponovite.
Pažljivo cijelu tortu premažite tankim slojem šlaga i ukrasite jagodama. Poslužite ohlađeno.