Torta od badema i ribizla

Kolač kao stvoren za piknike.

Torta od badema i ribizla Izvor slike: Depositphotos

01:30

Sastojci:

Priprema

  1. Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi u potpunosti.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i miksajte ih.
  4. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane lagana i paperjasta.
  5. Umiješajte jogurt, rastopljeni maslac, brašno, prašak za pecivo i ribizl.
  6. Zatim dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
  7. Kalup za tortu promjera 24 cm namastite i pobrašnite.
  8. Ulijte smjesu u kalup.
  9. Površinu kolača pospite s narezanim bademima.
  10. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
  11. Neka se ohladi u potpunosti prije posluživanja.

Ostali recepti

Špageti s artičokama, tikvicama i limunom (Bob Greene dijeta)
Čokoladni mousse s avokadom
Kolač od kave
Voda s krastavcima i mentom
Palačinke sa cimetom
Muffini od datulje i meda
Macarons s kremom od čokolade
Zeleni smoothie za jačanje imuniteta
© 2024 Zdravi recepti