Torta od badema i ribizla

Kolač kao stvoren za piknike.

Torta od badema i ribizla Izvor slike: Depositphotos

01:30

Sastojci:

Priprema

  1. Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi u potpunosti.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i miksajte ih.
  4. U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane lagana i paperjasta.
  5. Umiješajte jogurt, rastopljeni maslac, brašno, prašak za pecivo i ribizl.
  6. Zatim dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
  7. Kalup za tortu promjera 24 cm namastite i pobrašnite.
  8. Ulijte smjesu u kalup.
  9. Površinu kolača pospite s narezanim bademima.
  10. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
  11. Neka se ohladi u potpunosti prije posluživanja.

Ostali recepti

Zeleni smoothie protiv kolesterola i visokog krvnog tlaka
Smoothie od grejpa, naranče i limuna
Umak od bijelog graha
Quiche sa špinatom i šunkom
Juha od cikle i crnog kima
Medene palačinke
Čokoladni mousse sa svježim voćem
Voćni smoothie za čišćenje organizma
© 2024 Zdravi recepti