Topla peciva koja možete poslužiti uz omiljeni namaz.
Sastojci:
U brašno, sol i cimet dodajte maslac. Maslac izmrvite prstima i u središte smjese dodajte šećer i kvasac.
Istucite jaje i dodajte u brašno s mlakim mlijekom. Pažljivo miješajte tijesto. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Pažljivo dodajte sušeno voće i mijesite tijesto 5minuta, ili dok ne postane glatko i elastično.
Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite da odstoji na toplom 1 sat.
Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i podijelite na 12 jednakih komada. Oblikujte peciva rukama i poslažite ih na namašćen lim za pečenje. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.
U međuvremenu, napravite smjesu za ukrašavanje. Pomiješajte brašno i jaje. Kuhajte mlijeko i šećer dok se šećer ne otopi.
Zagrijte pećnicu na 240°C.
Smjesom brašna i jajeta na svakom pecivu iscrtajte križ.
Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju. Čim izvadite peciva iz pećnice, premažite ih šećerom i mlijekom.
Poslužite topla peciva uz domaći džem ili namaz po želji.