Topla peciva sa sušenim voćem

Topla peciva koja možete poslužiti uz omiljeni namaz.

Topla peciva sa sušenim voćem

02:00

Sastojci:

Priprema

U brašno, sol i cimet dodajte maslac. Maslac izmrvite prstima i u središte smjese dodajte šećer i kvasac.

Istucite jaje i dodajte u brašno s mlakim mlijekom. Pažljivo miješajte tijesto. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu. Pažljivo dodajte sušeno voće i mijesite tijesto 5minuta, ili dok ne postane glatko i elastično.

Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite da odstoji na toplom 1 sat.

Izmijesite tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i podijelite na 12 jednakih komada. Oblikujte peciva rukama i poslažite ih na namašćen lim za pečenje. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 10 minuta.

U međuvremenu, napravite smjesu za ukrašavanje. Pomiješajte brašno i jaje. Kuhajte mlijeko i šećer dok se šećer ne otopi.

Zagrijte pećnicu na 240°C.

Smjesom brašna i jajeta na svakom pecivu iscrtajte križ.

Pecite peciva u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju. Čim izvadite peciva iz pećnice, premažite ih šećerom i mlijekom.

Poslužite topla peciva uz domaći džem ili namaz po želji.

Ostali recepti

Čokoladni napitak s kurkumom
Osvježavajući smoothie sa medom
Neodoljiva vruća čokolada by Jamie Oliver
Tjestenina s kavijarom
Svinjetina u umaku od trešanja
Domaći umak Béarnaise
Kolač od sira s preljevom od borovnica
Domaći ledeni čaj od mente i grejpa
© 2024 Zdravi recepti