Topla peciva s grožđicama

Savršena topla peciva idealna za doručak.

Topla peciva s grožđicama

03:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte mlijeko i dodajte maslac. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu. Ulijte mlijeko i dodajte jaje i ulje. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat.

U tijesto dodajte grožđice, narančinu koricu, jabuke i cimet. Dobro izmiješajte tijesto. Ostavite da se opet diže 1 sat.

Tijesto podijelite na 15 peciva. Poslažite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Pecite peciva 20 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Lagano zagrijte džem od marelica i premažite još topla peciva.

Ostali recepti

Slatka božićna rapsodija
Juha od povrća
Špinat s gljivama
Čaj od đumbira i jabuke
Smoothie od manga i kokosa
Smoothie od banane, špinata i kakaa
Domaći kremasti sladoled na štapiću
Čokoladne kocke s malinama
© 2022 Zdravi recepti