Tjestenina s limunom i porilukom

Jednostavan i ukusan obrok za 4 osobe.

Tjestenina s limunom i porilukom

00:30

Sastojci:

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.

U međuvremenu iscijedite 1/4 šalice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrijte ulje u tavu, dodajte poriluk, 1/4 šalice peršina, limunovu koricu, češnjak, sol i papar. Kuhajte oko 6 minuta.

Dodajte tjesteninu, 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali dio peršina. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Uklonite s vatre. Dodajte 1/2 šalice parmezana i 2 žlice vlasca. Stavite na tanjure, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.

Energetska vrijednost:

315

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 315
Masti 9g
Kolesterol 13mg
Ugljikohidrati 48g
Proteini 15g
Vlakna 8g
Natrij 388mg
Kalij 250mg

Ostali recepti

Pljeskavice od krumpira i poriluka
Zapečena tjestenina s rajčicom i špinatom
Ukusna i zdrava salata koja se bori protiv raka
Piletina u limeti i avokadu
Štrudla od jabuka
Tuna s limunom i đumbirom
Smoothie od grožđa i zelenog čaja
Torta od jagoda i bijele čokolade
© 2024 Zdravi recepti