Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

Cremini gljive su odličan izvor selena, bakra, triptofana, kalija, fosfora i vitamina B2 (riboflavin), B3 (niacin) i B5 (pantotenska kiselina).

Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

00:40

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive pospite s maslinovim uljem i balsamico octom. Dodajte češnjak i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom. Ravnomjerno poslažite gljive na lim za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Tjesteninu pomiješajte s prženim gljivama, špinatom i kozjim sirom. Dodajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu. Miješajte dok se sir ne otopi i tjestenina postane kremasta. Začinite svježim bosiljkom, solju i paprom. Poslužite odmah.

Ostali recepti

Pire od prosa s bosiljkom
Prokulice s medom, limunom i lukom
Smoothie od kruške cimeta za mršavljenje
Falafel kuglice s umakom od jogurta
Muffini od čokolade s kremom
Torta od malina
Avokado humus
Vruća čokolada s cimetom i kokosom
© 2024 Zdravi recepti