Batat ogulite i narežite na kockice te kuhajte na pari oko 15 minuta, odnosno dok ne omekša.
Kada je batat kuhan prebacite ga u dublju zdjelu i izgnječite u pire. Dodajte jabučni ocat, maslinovo ulje i češnjak te dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (zobeno brašno, lanene sjemenke, kvasac, origano, bosiljak, sol i prašak za pecivo).
Suhe sastojke dodajte batatu i sve promiješajte da se sastojci sjedine. Ako je smjesa previše rijetka, postepeno dodajte vodu.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Na lim stavite masni papir i ravnomjerno rasporedite tijesto. Ovisno o veličini lima koji koristite i željenoj debljini tijesta, možda će vam biti potrebna 2 lima.
Tijesto pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobije laganu smeđu boju na rubovima. Duljina pečenja ovisi o jačini pećnice, stoga ako je potrebno produljite vrijeme pečenja za još 5 minuta.
Kada je tijesto pečeno izvadite ga iz pećnice, dodajte nadjev po želji i pecite 8 do 10 minuta na temperaturi od 220 stupnjeva.