Tajlandska salata

Idealan obrok ili međuobrok u ljetnim mjesecima

Tajlandska salata

00:30

Sastojci:

Priprema:

1. Rižinu tjesteninu stavite u zagrijanu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite stajati tako dugo dok tjestenina ne upije vodu i postane mekana.
2. Tofu narežite na kockice i popržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
3. Krastavce prepolovite, izvadite sjemenke i dijagonalno narežite na ploške.
4. U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, krastavce i oprane sojine klice.
5. Za salatni preljev, đumbir, sitno narezanu čili papričicu, korijander, zdrobljeni kikiriki, narezani mladi luk, soja umak, protisnuti češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i ulje dobro promiješajte pa prelijte preko pripremljene salate.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite.

Savjet

Ovu ukusnu i nutritivno izbalansiranu salatu možete u ljetnim mjesecima poslužiti kao obrok ili međuobrok koji je bogat vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima.

Energetska vrijednost:

272

Ostali recepti

Pileći paprikaš
Karamelizirani losos
Salata od svježe brokule
Čokoladna mousse torta
Piletina sa sezamom (Ultimativna New York dijeta)
Smoothie od kivija i krastavca
Ćufte od quinoe i puretine
Namaz od avokada i cimeta
© 2024 Zdravi recepti