Idealan obrok ili međuobrok u ljetnim mjesecima
Sastojci:
1. Rižinu tjesteninu stavite u zagrijanu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite stajati tako dugo dok tjestenina ne upije vodu i postane mekana.
2. Tofu narežite na kockice i popržite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
3. Krastavce prepolovite, izvadite sjemenke i dijagonalno narežite na ploške.
4. U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, krastavce i oprane sojine klice.
5. Za salatni preljev, đumbir, sitno narezanu čili papričicu, korijander, zdrobljeni kikiriki, narezani mladi luk, soja umak, protisnuti češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i ulje dobro promiješajte pa prelijte preko pripremljene salate.
Posluživanje
Sve dobro promiješajte i poslužite.
Savjet
Ovu ukusnu i nutritivno izbalansiranu salatu možete u ljetnim mjesecima poslužiti kao obrok ili međuobrok koji je bogat vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima.
Energetska vrijednost: