U veći lonac stavite šunku, zalijte vodom kako bi šunka bila prekrivena, poklopite i stavite kuhati. Kad voda zaključa smanjite vatru i kuhajte sat vremena.
Zatim isključite štednjak i pričekajte da se šunka ohladi.
Kad se šunka ohladila izvadite ju iz vode i dobro obrišite. Najbolje bi bilo da šunku ostavite da se cijedi nekoliko sati ili preko noći.
Kocku svježeg kvasca i žličicu šećera razmutite u mlakom mlijeku te pričekajte da se digne.
Pomiješajte brašno i sol te dodajte pripremljeni kvasac i ulje.
Umijesite tijesto dok ne postane kompaktno, a zatim razvaljajte na debljinu od oko 2 cm.
Šunku omotajte u tijesto, ali pripazite da šunka nigdje ne ostane nepokrivena tijestom kako masnoća ne bi izlazila tijekom pečenja.
Šunku pokrijte papirnatim ručnikom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta da miruje.
Stavite u lim za pečenje i pecite oko 2 sata na 200 stupnjeva. Tijesto svakih otprilike pola sata poškropite vodom kako ne bi presušilo.
Savjet: Količinu svih sastojaka prilagodite težini šunke!