Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera

Ova blagdanska torta vrlo je jednostavna i sočna, ne sadrži dodatni šećer, a za pripremu možete koristiti desertno vino i marmeladu po vlastitom izboru.

Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera Izvor slike: Depositphotos

01:10

Sastojci:

Biskvit

Glazura

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano namastite 2 kalupa promjera cca. 21 cm.
  2. U posudi izmiješajte maslac i Steviju dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Zatim dodajte brašno i desertno vino pa ponovno izmiješajte.
  3. Stavite da se peče 45-50 minuta i provjerite s čačkalicom je li gotovo. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu, a za to vrijeme napravite glazuru.
  4. Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte vino i lagano ga umiješajte.
  5. Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Na prvu polovicu namažite marmeladu i preklopite drugim biskvitom.
  6. Prelijte tortu glazurom od maslaca i vina, ukrasite šećerom u prahu kao na slici ili po želji i poslužite.

Slični recepti:

Ostali recepti

Kremaste zobene pahuljice s breskvama
Piletina sa senfom i javorovim sirupom
Tjestenina s brokulom i slanutkom
Muffini od sira i češnjaka
Kolač od čokolade i naranče
Zobene palačinke s borovnicama
Juha od avokada i graška
Vege burger (Crohn friendly) by Petra Terner
© 2025 Zdravi recepti