Ova blagdanska torta vrlo je jednostavna i sočna, ne sadrži dodatni šećer, a za pripremu možete koristiti desertno vino i marmeladu po vlastitom izboru.
100 g voćne marmelade po izboru (marelica, malina, kupina ili druga)
Glazura
300 g maslaca
600 g prirodnog zaslađivača
1 dl desertnog vina
šećer u prahu ili kakao u prahu (za dekoraciju, po želji)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano namastite 2 kalupa promjera cca. 21 cm.
U posudi izmiješajte maslac i Steviju dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Zatim dodajte brašno i desertno vino pa ponovno izmiješajte.
Stavite da se peče 45-50 minuta i provjerite s čačkalicom je li gotovo. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu, a za to vrijeme napravite glazuru.
Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte vino i lagano ga umiješajte.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Na prvu polovicu namažite marmeladu i preklopite drugim biskvitom.
Prelijte tortu glazurom od maslaca i vina, ukrasite šećerom u prahu kao na slici ili po želji i poslužite.