Ukusna i slatka blagdanska poslastica!
Sastojci:
Za glazuru pomiješajte trešnje, šećer i cimet. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri dok trešnje ne omekšaju. Kuhajte na jakoj vatri još 2 minute ili dok se sirup ne zgusne. Pustite da se malo ohladi. Stavite u blender i dobro izmiješajte. Pustite da se potpuno ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 24 x 30 cm.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Umiješajte kukuruzno brašno i ocat.
Pecite oko 10 minuta.
Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Okrenite biskvit s gornjom stranom prema dolje. Ostavite da se hladi 20 minuta.
Da biste završili glazuru, istucite vrhnje u čvrst šlag. Dodajte pire od trešanja, izmiješajte i premažite preko biskvita. Pažljivo zarolajte i stavite u hladnjak na 1 sat.
Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.