Božićna rolada s trešnjama

Ukusna i slatka blagdanska poslastica!

Božićna rolada s trešnjama Izvor slike: Depositphotos

01:00

Sastojci:

Priprema

Za glazuru pomiješajte trešnje, šećer i cimet. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta na laganoj vatri dok trešnje ne omekšaju. Kuhajte na jakoj vatri još 2 minute ili dok se sirup ne zgusne. Pustite da se malo ohladi. Stavite u blender i dobro izmiješajte. Pustite da se potpuno ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Papirom za pečenje obložite lim za pečenje dimenzija 24 x 30 cm.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, stalno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Umiješajte kukuruzno brašno i ocat.

Pecite oko 10 minuta.

Papir za pečenje pospite šećerom u prahu. Okrenite biskvit s gornjom stranom prema dolje. Ostavite da se hladi 20 minuta.

Da biste završili glazuru, istucite vrhnje u čvrst šlag. Dodajte pire od trešanja, izmiješajte i premažite preko biskvita. Pažljivo zarolajte i stavite u hladnjak na 1 sat.

Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

Ostali recepti

Smoothie od mrkve, banane i ananasa
Junjeći burgeri s fetom i rajčicom (Atkinsonova dijeta)
Tuna s kaparama (Sonoma dijeta)
Domaći keksi sa sirom
Smoothie od malina, jogurta i ananasa
Fermentirani češnjak
Smoothie od bundeve i cimeta
Mascarpone torta
© 2024 Zdravi recepti