Zdrava poslastica u kojoj ćete često uživati!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20cm x 20cm.
Koricu od naranče i 3 žlice soka prelijte preko grožđica.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
Kod jednog jajeta razdvojite žumanjak i bjelanjak. U žumanjak dodajte cijelo jaje i šećer. Miksajte 2 minute. Polako dodajte ulje i miksajte na niskoj brzini. Dodajte smjesu s brašnom i lagano ju umiješajte. Bjelanjak miksajte sa prstohvatom soli. Umiješajte mrkvu i grožđice. Polako dodajte bjelanjak i dobro izmiješajte.
Stavite kolač u pripremljen lim za pečenje i pecite 1 sat.
Pomiješajte sir, šećer u prahu i narančinu koricu. Umiješajte limunov sok. Ohlađen kolač premažite glazurom.
Energetska vrijednost: