Sočne i mekane germknedle

Germknedle postale su zaštitni znak svakog adventskog sajma, a uz ovaj recept lako ćete ih izraditi i kod kuće.

Sočne i mekane germknedle Izvor slike: 123RF

01:30

Sastojci:

Tijesto:

Nadjev:

Umak:

Priprema:

  1. Kvasac pomiješajte s malo toplog mlijeka i čajnom žlicom šećera te ostavite na toplom da se digne.
  2. Pomiješajte brašno s prstohvatom soli, u sredinu dodajte kvasac.
  3. Pomiješajte u smjesu šećer, jaje, maslac i ostatak toplog mlijeka.
  4. Pažljivo miješajte dok ne dobijete ujednačenu glatko tijesto.
  5. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom oko 40 minuta.
  6. Zagrijte mlijeko s mahunom vanilije.
  7. Pomiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte gustin i malo hladnog mlijeka.
  8. Očišćenu mahunu izvadite iz mlijeka te dodajte smjesu od žumanjaka.
  9. Cijelo vrijeme miješajte smjesu na laganoj vatri dok se malo ne zgusne.
  10. Dignuto tijesto razvaljajte i podijelite na oko 12 jednakih dijelova.
  11. U sredinu svake knedle dodajte žličicu džema ili pekmeza te rubove zalijepite i rukama oblikujte okruglice.
  12. Knedle ponovno pokrijte i ostavite oko pola sata.
  13. Knedle u posudi na pari kuhajte oko 20 minuta. Knedle prilikom kuhanja narastu, stoga nemojte odjednom kuhati više od tri knedle kako se ne bi međusobno zalijepile.
  14. Servirajte ih tople, prelivene umakom od vanilije i posute mljevenim makom ili šećerom u prahu.

Vezani članci:

Ostali recepti

Slatki kruh od banane
Quesadille sa sirom i mljevenim mesom
Svinjetina u umaku od trešanja
Ljekoviti puding od kokosa i limuna za zdravlje zglobova
Salata od krastavaca s pčelinjim polenom
Bakalar s gljivama i zelenom paprikom
Havajski goveđi odrezak
Svinjski fileti s jabukama i kupinama
© 2024 Zdravi recepti