Ovaj ukusni složenac je bogat vitaminom A i folnom kiselinom.
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Namastite vatrostalnu posudu i pospite krušnim mrvicama.
Kuhajte špinat oko 3 minute. Ocijedite i nasjeckajte.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, i miješajte oko 3 minute dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani špinat i kuhajte oko 2 minute.
Zagrijte šalicu mlijeka. Umiješajte kukuruzni škrob u 1/2 šalice hladnog mlijeka. Dodajte u toplo mlijeko i kuhajte oko 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte žumanjke, jedan po jedan. Umiješajte špinat, feta sir, metvicu, sol i papar.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
Umutiti oko trećinu bjelanjaka u smjesu sa špinatom. Dobro izmiješajte i dodajte ostatak bjelanjaka.
Pecite oko 40 minuta. Poslužite odmah.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti: