Ako vam se sviđa cheesecake, ovaj dodatak bundeve doslovno će vas oduševiti!
Sastojci:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.
Smanjite pećnicu na 165°C.
U velikoj zdjeli, pomiješajte sir, šećer i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte i jaja, ali jedno po jedno. Uklonite 1 šalicu tijesta i raširite po dnu kore, stavite ostatak na stranu.
Dodajte bundevu, cimet, klinčiće i muškatne oraščiće u preostalo tijesto i miješajte lagano dok se sve dobro ne pomiješa. Pažljivo raširite po tijestu na kori.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 35 do 40 minuta, ili provjerite da se smjesa za pečenje može zatresti zajedno s kalupom.
Ostavite da se ohladi, a zatim preljev od kiselog vrhnja, šećera i soka od limuna prelijte preko vrha.
Prije posluživanja stavite kolač u frižider na 3 sata ili ako možete preko noći.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorija 426
Masti 29 g
Kolesterol 114 mg